funiQ logo

This article is not available in English. This is the Hungarian version of the article.

BalatoniBob Szabadidőpark, Balatonfűzfő

A Balaton északi partján található szabadidőparkban egész napos kikapcsolódást kínálnak családoknak, baráti társaságoknak, osztálykirándulóknak. 

ragyogó színű bobok várnak a BalatoniBob Szabadidőparkban
Ragyogó színű bobok várnak a BalatoniBob Szabadidőparkban Photo: funiQ

Az egész évben nyitva tartó park területén két bobpályát is találunk, amelyek összesen 1,5 km hosszúak. A sínre rögzített bobokkal lehetőségünk van végigsiklani a Panorámapályán, ahol a 360°-os kanyarban is igen egyedi kilátás nyílik a Balatonra, vagy az Alagútpályán, amelynek sötétedés után villogó fényekkel megvilágított 15 méteres alagútjában is utazhatunk. A nyári estéken este 10-ig is nyitva tartó szabadidőparkban a bobok maximális sebessége egyes szakaszokon elérheti a 40 km/órát is, így a bobok csak 3 éves kor felett, illetve 8 éves kor alatt csak 8 év feletti kísérővel vehetők igénybe.

A bobozás közben készült fotót a bejáratnál található Emlékbázisnál fénykép formájában, vagy valamilyen emléktárgyra rányomtatva is kérhetjük.

A bobpályák mellett hintóka várja azokat, akik igazán jól viselik a pörgést. 

A BalatoniBob Szabadidőpark ingyenesen használható elemei között találjuk a 15 méter magas, öt szintes kilátótornyot, az erdei játszóteret, amelynek a része egy mini kalandpark is, valamint a 14 év felettiek számára kialakított Fitnesz Parkot.

A parkon belül a BalatoniBob Büfé és a BalatoniBob Snack Bár gondoskodik róla, hogy legyen elég energiánk a bobozáshoz.

Az autóval érkezők kényelme érdekében tágas és ingyenes parkolót találunk a szabadidőközpont bejáratánál.

A szabadidőpark hivatalos weboldala: www.balatonibob.hu

Még több élménypark a Balatonnál

Élmények, kalandok a Balatonnál Összeszedtük, hogy hova érdemes menni, ha nem volt elég az aznapi mozgás: listánkban szerepelnek a Balaton körüli kalandparkok, víziparkok, bobpályák, paintball pályák, egy mezítlábas ösvény és csupa olyan hely, ahova a kalandvágyó gyerekeket és felnőtteket bármikor el lehet vinni.

Még több kilátó a Balatonnál

Kilátók és kilátópontok a Balaton környékén Ha eltávolodunk kicsit a vízparttól, és felkerekedünk egy közeli magaslatra, azonnal elénk tárul a Balaton és környékének lenyűgöző panorámája. Cikkünkben részletes gyűjtemény található a Balaton körüli épített és természeti kilátópontokról, de a térképet böngészve is kiválaszthatjuk úti célunkat.