funiQ logo

This article is not available in English. This is the Hungarian version of the article.

Zánka - Községi Strand

Zánka központi strandja nem hiába ismert a nyaralók körében. Számtalan szolgáltatás, rendezett füves és homokos part és rengeteg program várja itt a látogatókat.

A strand folyamatos fejlesztés alatt áll, és az elmúlt időben nagy hangsúlyt fektettek a gyermekeknek szóló szolgáltatásokra. Több játszótér is van, köztük olyan is, amit a legkisebbek is használhatnak. A homokozók és egyéb játékok fölé árnyékolókat is szereltek, hogy a legnagyobb hőség se jelentsen problémát nekik.

A gyerkőcök a vízben és a víz mellett is biztonságosan játszhatnak, hiszen egy homokos part csak nekik lett kialakítva, ami mellett a víz nagyon lassan mélyül.

Persze a nagyobbak sem maradhatnak ki a buliból. Rájuk foci-, kosár- és röpipálya vár. A parton működik információs pult is, ahol minden vendéget tájékoztatnak az időjárásról, a vízminőségről és az aktuális viharjelzésről is.

Ezeken kívül van még itt két büfé, strandcikkárus, újságos pavilon, kürtős kalácsos és trambulin is. Parkolni és bringát letenni ingyen is lehet a strand előtt, valamint működik ingyenes értékmegőrző is.

A fő szezonban rengeteg program is várja a látogatókat, köztük a gyerekeknek tartott kézműves foglalkozás, a Mozdulj Balaton! rendezvénysorozat keretein belül megtartott sportversenyek és a július utolsó két hetében megrendezett borhetek, ahol a helyi borok kóstolása mellett még sportversenyek, műsorok és játszóház várják a fesztiválozókat.

A zánkai községi strand 2021-ben kiérdemelte a Kék Hullám Zászló ötcsillagos minősítését.

Elérhetőség

Cím: 8251 Zánka, Rákóczi Ferenc utca 120.
Web: www.zanka.hu/strand