funiQ logo

This article is not available in English. This is the Hungarian version of the article.

Balatonakali - Mandulavirág strand

A balatonakali strandon minden korosztály megtalálhatja a megfelelő programot magának, hiszen rengeteg szórakozási és sportolási lehetőség közül válogathatnak az idelátogatók.

Július és augusztus minden napján 11 és 18 óra között kreatív programok várják a 3-14 éves korú gyerekeket és szüleiket. Az olvasni vágyók is örülhetnek, hiszen 2011-ben könyvtárral bővült a strand, ahonnan egész nyáron kölcsönözhetünk ki könyveket, olvashatunk folyóiratokat.

Az aktív pihenők sem fognak unatkozni, hiszen a Mozdulj Balaton! programsorozathoz is csatlakozott a strand. Ennek keretén belül egész nyáron használhatjuk a strand sportpályáit, hétvégente pedig versenyeken is megmérettethetik magukat a versenyszellemű nyaralók. Tollasozhatunk, lehet strandröplabdázni, streetballozni, focizni, vízipólózni vagy akár óriás sakkozni is. Vízibicikli bérlési lehetőség is van.

2014-ben renoválásba kezdtek, új bejárókat csináltak, zuhanyzókat alakítottak ki és felújították a teljes parti sétányt, továbbá egy új épületet is építettek, ami a strandkönyvtárnak ad otthont. Egy évvel később pedig egy ingyenesen használható vízilabda pályát is kialakítottak.

Elérhetőség

Cím: 8243 Balatonakali, Balaton utca 1.
Tel.: +36 20 282 6330
Web: www.balatonakali.hu/Turizmus/Strand