funiQ logo

This article is not available in English. This is the Hungarian version of the article.

Balatonberény - Szabadstrand

A balatonberényi szabadstrand egy nádasokkal, kis szigetekkel és hangulatos öblökkel tagolt, hosszan elnyúló partszakasz. A helyi sportpályától a község határáig, mintegy 2 kilométer hosszan húzódik.

A strand több hektáros területe hosszú sétákra, árnyékban ülős beszélgetésekre és kellemes napozásra ugyanúgy alkalmas, mint a gyerekek fogócskázására. A Keszthelyi-öböltől egészen a Badacsonyig tartó panoráma pedig olyan hátteret képez, mely által valóban a nyugalom szigetén érezheti magát az ember.

Az autóval és kerékpárral egyaránt könnyen megközelíthető strand központi részén ingyenesen használható mosdókat találunk. A vízbe jutást bejárók és kis stégek segítik.

A halban gazdag partszakaszt a hajnali és a késő esti órákban a horgászok veszik birtokba. A nyílt vízi horgászat szerelmesei a területen található vitorlás- és csónakkikötőből indulnak útjukra. Az ingyenes strand közepén található Csicsergő-sziget pedig egy igazi madárparadicsom, ahol fényképezőgéppel is érdemes eltölteni néhány órát egy-egy különleges madárfotó reményében.

Elérhetőség

Cím: 8649 Balatonberény, Csicsergő sétány
Web: www.turizmus.balatonbereny.hu/ingyenes-strand