funiQ logo

This article is not available in English. This is the Hungarian version of the article.

Balatonföldvár - Kutyabarát fürdőhely

2016-ban több kutyás fürdőhely is nyílt a Balaton partján, köztük Fonyódon, Balatonbogláron és Balatonföldváron.

A strandhoz egy közel 2500 m²-es, füves terület tartozik, ahol a kutyusok szaladgálhatnak, játszhatnak, a fák árnyékában pihenhetnek gazdáikkal együtt a hűsítő fürdőzés után.

A nádasnak köszönhetően, a part közelében sekély a víz, így itt labdázhatunk, frizbizhetünk, kergetőzhetünk a kutyákkal, beljebb azonban gyorsan mélyül a víz. A kutyák vízbejutását rácsos rámpa segíti, emellett egy kis homokos illemhely segít a strand tisztaságának megőrzésében.

A strand házirendje a bejáratnál elolvasható: részletesen leírják, hogy agresszív, kezelhetetlen kutyát ne engedjünk szabadon a parton, hogy mindig legyen nálunk az eb oltási könyve, hogy figyeljünk saját kutyánkra és a többire és azok gazdájára is.

Balatonföldváron egyre több vendéglátóegység és szálláshely nyitja meg kapuit a négylábú vendégek előtt is. Ide kattintva elolvashatjuk a strand házirendjét, valamint térképen láthatjuk a kutyabarát vendéglőket, szálláshelyeket és közeli állatorvosi rendelőket. A strand közvetlen közelében van a Hotel Három Hattyú, ahol a kutya és a gazdája is megebédelhet a fárasztó strandolás után. És habár a strandon még nincs toalett, de a hotel mosdóját használhatjuk.

Elérhetőség

Cím: 8623 Balatonföldvár, Rákóczi Ferenc utca