funiQ logo

This article is not available in English. This is the Hungarian version of the article.

Kistolmácsi forrás erdei kirándulóhely

kilátás a Kistolmácsi-víztározó déli vége felől
Kilátás a Kistolmácsi-víztározó déli vége felől Photo: Kovács Károly

Gyalogos túrák

„Egy tó” gyalogos túra a Kistolmácsi pihenőhelytől A közel 1 óra időtartamú gyalogos túra szervezhető családi kiegészítő programként, de iskolai osztálykirándulásra is kiválóan alkalmas. A túra során a Kistolmácsi-víztározó és környezetének természeti és épített értékeivel ismerkedhetünk meg.

„Négy tó” gyalogos túra a Kistolmácsi pihenőhelytől A 3 óra időtartamú gyalogos túra kiránduláshoz szokott családoknak és iskolai csoportoknak egyaránt ajánlott. Mivel két dombsor is az útvonalba esik, kényelmes túracipőt érdemes viselni. A túra keretében 4 mesterséges víztározót érintünk a zalai erdőtájban. A túra végig jelzett turistautakon halad.

Kékvándor extra gyalogos túra - Kistolmács–Obornak Az 5-6 óra időtartamú gyalogos túrát gyakorlott, kihívásokat kedvelő természetjáróknak ajánljuk. A táv teljesítéséhez kényelmes túracipőt érdemes húzni. A túra során érintjük a Rockenbauer Pál Turistaházat Valkonyán, majd az obornaki Nyitnikék Erdészeti Erdei Iskolánál zárjuk a kirándulást.

Kerékpáros túrák

Kistolmácsi kilátó kerékpártúra A rövid kerékpáros túrát gyakorlott kerékpározóknak javasoljuk, akik nem rettennek meg egy kis hegyi menettől, ugyanakkor a túra kezdeti és záró szakasza a tó környékén könnyedén teljesíthető. A kistolmácsi kilátóról remek kilátás nyílik a tóra, de szép időben akár Horvátországig is elláthatunk.

„Három falu” kerekező Kistolmácsról A kerékpáros túrát azoknak javasoljuk, akik nem rettennek vissza a kanyargós hegyi utaktól és a változatos útviszonyoktól. 3 települést ismerhetünk meg. Bázakerettyét, a magyar olajipar bölcsőjét, a fafeldolgozó Borsfát és a természeti értékekben gazdag Kistolmácsot.

„Murafölde kerekező” Kistolmácsról Ezt a kerékpáros túrát gyakorlott kerékpározóknak javasoljuk, akik változatos útviszonyok mellett szívesen ismerkednek meg Zala domborzati sajátosságaival. A Letenyei-dombságból lejutunk a Mura által kialakított sík szélére, láthatjuk a folyó egyik holtágát Murarátkán, és felfedezhetjük Letenyét is.

A GO IN NATURE projekt együttműködő partnerei