funiQ logo

This article is not available in English. This is the Hungarian version of the article.

Természet Háza Látogatóközpont, Gyenesdiás

Gyenesdiás és Keszthely határában található a Természet Háza Látogatóközpont, ahol a Keszthelyi-hegység élővilágát és természeti értékeit ismerhetik meg a látogatók.

A 2014 őszén nyílt, 600 m²-es látogatóközpontban interaktív látványelemek és fotók segítenek a környék élővilágának megismerésében, miközben egy akusztikus és vizuális effektekkel és élethű, preparátumokat is tartalmazó, diorámákkal színesített kiállítást járunk be.

preparátumok a Természet Háza Látogatóközpontban
Preparátumok a Természet Háza Látogatóközpontban Photo: funiQ

Az állandó tárlatot bejárva nem csak a Keszthelyi-hegység földtörténetét, domborzatát, állat- és növényvilágát ismerhetjük meg, hanem a térség erdő- és legelőgazdálkodásáról, szőlő- és gyümölcstermesztéséről is információkkal gazdagodhatunk. A központ információs pontként is funkciónál, amelynek célja, hogy élénkítse a környék bakancsos-, kerékpáros- és lovas turizmusát.

A kiállítás bejárásán kívül szervezett programokon is részt vehetünk, amelyek során izgalmas növény-, állat-, élőhelyismereti és geológiai feladatok megoldása közben kerülünk még közelebbi kapcsolatba a környezetünkkel. A látogatóközpont mögött játszótér várja a gyerekeket.

Az épület előtt áll Darnya-Dornyai Béla keszthelyi születésű tanár, muzeológus, és Festetics Imre nagybirtokos, genetikus mellszobra.

A szomszédos Festetics Imre állatparkban pedig 4,2 hektáros területen testközelből ismerkedhetünk meg vadon élő, illetve háziállatokkal.

Nyitva tartás

Egész évben nyitva

Télen minden nap: 9:00 - 17:00
Nyáron minden nap: 9:00 - 19:00

2017-es árak

  • Felnőtt: 600 Ft
  • Kombinált felnőtt belépő (Festetics Imre Állatpark +Természet Háza): 1000 Ft
  • Diák/nyugdíjas: 400 Ft
  • Gyerek (3-6 éves korig): 200 Ft
  • 3 év alatt: ingyenes

Elérhetőség

Cím: 8315 Gyenesdiás, Dornyai utca 4.
Tel.: +36 30 239 9894 - Sali Éva, +36 30 239 4279 - Csali Nikolett
E-mail: termeszethaza@bakonyerdo.hu