funiQ logo

This article is not available in English. This is the Hungarian version of the article.

Csopak - Községi strand

Évek óta a Balaton egyik legszebb és legnépszerűbb fürdőhelye a csopaki községi strand, ahol évről-évre szépítenek, bővítenek, újítanak valamit.

csopaki strand

A szépen karbantartott 15 000 m²-es területen több játszótér, hideg- és melegvizes zuhanyzók, öltözők, kabin, ingyen wifi, strandröplabda pálya és persze számtalan büfé várja a nyaralókat. A több mint fél kilométer hosszú partszakaszon találsz napozó- és horgászstéget, délután belefuthatsz egy vízi fitnesz órába, de alkalmanként koncertet is tartanak a vízi színpadon.

A homokkal feltöltött gyereköböl és a hatalmas vízi csúszdák miatt a csopaki strand az egyik legkedveltebb a gyerekes családok körében is. Erre tettek rá még egy lapáttal 2014-ben, ugyanis azóta főszezonban itt üzemel a Balaton első vízi élményparkja is.

A strandot azonban nem csak azért lehet szeretni, mert mindig van szappan a mosdóban, hanem mert olyanokat is bevállalnak, mint a Hello Wood izgalmas installációi. 

A strand mentén halad a Balaton körüli kerékpárút, úgyhogy a fáradt bicikliseknek is ideális megállóhely lehet. Ételekből, italokból mindent megtalálunk, ami egy balatoni nyaraláshoz kell, de érdemes beugrani a már helyi intézménnyé vált Csopaki Kincsesboltba is. 

Május végétől augusztus végéig fizetős a strand reggel 7 és este 7 között, az ezen kívül eső időszakokban pedig szabadstrandként működik.

csopaki strand
Főbejárat Photo: funiQ

A főbejárat előtti hatalmas ingyenes parkolóban hagyhatjuk az autót (egyébként egész Csopakon ingyenes a parkolás). Ha vonattal érkeznénk, akkor az állomásról le kell sétálni a Fürdő utcán, és besétálni a kapun.

Elérhetőség

Cím: 8229 Csopak, Örkény sétány 1.
Tel.: +36 87 446 765
Web: www.strand.csopak.hu